Антони Георгиев

Храната, като интелектуално удоволствие: Антони Георгиев на форум Храна

anthonyАнтони Георгиев е завършил английска филология и от началото на 1989 г. живее на Запад. Работил е в ББС-Лондон, Радио Свободна Европа-Мюнхен и Прага; бил е фрийлансър в Копенхаген, от където е работил за печатни и електронни медии във Великобритания, Дания, Швеция, Германия и Съединените щати. През 2002 г. се връща в България и става главен редактор на „Плейбой“. През 2003 започва бордното списание на авиокомпанията „България ер“. От 2005 издава списанията „Вагабонд„, българското списание на английски език; „Хайфлайтс“, българското летищно списание; и „Go Greece!“ – списание за туризъм, култура и забавления в Гърция.

..

Какво е хубавата храна?

Удоволствие както за небцето, така и за интелекта.

Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?

Че българската кухня е „уникална“. Че българските домати и чушки са най-добрите в света. Че шкембето е добро лекарство за махмурлука, и че по тази и други причини Европейският съюз иска да го забрани.

Какво е здравословно хранене за вас?

Всичко с мярка, и никога, ама наистина никога маргарин.

Трудно ли е да живееш в България?

Оцеляваме. От друга страна в Мали, предполагам, е по-трудно.

Коя книга за хранене бихте препоръчали?

Александър Дюма, „Кулинарен речник„. Зигмунд Фройд „Интерпретация на сънищата„.

Форум Храна е на 27 ноември от 10 часа.