Храната, като интелектуално удоволствие: Антони Георгиев на форум Храна

anthonyАнтони Георгиев е завършил английска филология и от началото на 1989 г. живее на Запад. Работил е в ББС-Лондон, Радио Свободна Европа-Мюнхен и Прага; бил е фрийлансър в Копенхаген, от където е работил за печатни и електронни медии във Великобритания, Дания, Швеция, Германия и Съединените щати. През 2002 г. се връща в България и става главен редактор на “Плейбой”. През 2003 започва бордното списание на авиокомпанията “България ер”. От 2005 издава списанията “Вагабонд“, българското списание на английски език; “Хайфлайтс”, българското летищно списание; и “Go Greece!” – списание за туризъм, култура и забавления в Гърция.

..

Какво е хубавата храна?

Удоволствие както за небцето, така и за интелекта.

Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?

Че българската кухня е “уникална”. Че българските домати и чушки са най-добрите в света. Че шкембето е добро лекарство за махмурлука, и че по тази и други причини Европейският съюз иска да го забрани.

Какво е здравословно хранене за вас?

Всичко с мярка, и никога, ама наистина никога маргарин.

Трудно ли е да живееш в България?

Оцеляваме. От друга страна в Мали, предполагам, е по-трудно.

Коя книга за хранене бихте препоръчали?

Александър Дюма, “Кулинарен речник“. Зигмунд Фройд “Интерпретация на сънищата“.

Форум Храна е на 27 ноември от 10 часа.



Warning: Use of undefined constant wp_related_posts - assumed 'wp_related_posts' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/biobgx6f/gorichka.bg/wp-content/themes/gorichka/single.php on line 53

Коментарите не са позволени.